Zo vaak moet je je haarborstel dus eigenlijk schoonmaken

Wanneer was de laatste keer dat jij je haarborstel hebt schoongemaakt? En nee, we bedoelen niet alleen het verwijderen van je haar. Nog nooit? Je bent niet de enige. Het is alleen wel een goed idee als je dat voortaan wél gaat doen, want zo’n borstel zit vol met bacteriën.

Uit een onderzoek van de Universiteit van Arizona blijkt dat haarborstels één van de ergste broedplaatsen van bacteriën zijn. Het is zelfs nog viezer dan de gootsteen of het voerbakje van je huisdier. In de gemiddelde haarborstel zitten ongeveer 3500 koloniën van bacteriën. Ew! Enneh, deze bestaan voornamelijk uit huidcellen en haarproducten.

Schoonmaken van je borstel

Het is dus belangrijk dat je je haarborstel wel schoonmaakt. Anders verspreid je eigenlijk iedere dag deze bacteriën over je net gewassen haar. Dat is de reden dat je haar zo vettig wordt! Hoe kan je nou het beste je borstel schoonmaken? Nou zo:

  1. Verwijder het haar zo’n 2 tot 3 keer per week uit je borstel.
  2. Leg je borstel in warm water en doe er een beetje shampoo bij. Dit doe je eens in de twee weken. Heb je lang haar? Dan wordt het aangeraden om dit vaker te doen.
  3. Laat de borstel zo’n 20 minuten in warm water liggen en spoel hem daarna goed af. Op deze manier verwijder al de oude haarproducten en is ‘ie weer klaar voor gebruik.

Bron: NSMBL

Blijf up-to-date

Volg ons op social media om elke dag als allereerste de laatste nieuwtjes, roddels, virals en andere updates te weten.

Lees meer